Marți, 4 iunie 2019, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

 

Comunitatea de business româno-germană și-a ales noii membri în Consiliul Director: Michael Beier (CLAAS Regional Center South East Europe SRL), Christian von Albrichsfeld (Continental Automotive România SRL), Peter Zeilinger (OMV Petrom SA), Daniel Gross (REWE România SRL) și Marco Alpert (Wiebe România SRL). Aceștia, împreună cu Dragoș Anastasiu (Touring Europa Bus), Președinte, Sebastian Metz, Director General, Mihai Boldijar (Robert Bosch), Vicepreședinte, Wargha Enayati (Intermedicas), Vicepreședinte, Roland Ruffing (Metro Cash&Carry Romania), Florin Sabou (Bielomatik), Iuliu Cadar (DRM Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice) și Titus Löw (Siemens), formează o echipă puternică ce susține activitățile AHK România prin experiență și implicare activă. În Comisia de Cenzori au fost realeși Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) și Johannes Becker (TPA Admin SRL), iar Tobias Seiferth (Banca Comercială Română SA) a fost ales ca nou membru al Comisiei.

 

Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat activităţile AHK România din anul 2018 şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să extindem aria activităților, mai ales pe plan local, dar și să dezvoltăm noi domenii, pentru a susține și impulsiona companiile româneşti şi germane în dezvoltarea relațiilor de afaceri.

 

„Dintre temele abordate în cadrul numeroaselor activități întreprinse de-a lungul anului 2018 nu au putut lipsi desigur dezvoltarea sustenabilă a orașelor și promovarea tehnologiilor “verzi”. Am continuat să lucrăm intens la dezvoltarea învățământul profesional și dual și la promovarea utilizării arbitrajului ca alternativă la instanțele judecătorești de stat”, a declarat Sebastian Metz. În ultimul an AHK România a fost activă și în domeniul reprezentării intereselor. În cadrul întâlnirilor celor 8 grupuri de lucru pe diverse teme de interes pentru mediul de afaceri, am elaborat numeroase luări de poziție, intrând în dialog cu ministerele de resort și cu autoritățile responsabile, încercând astfel să ne aducem un aport constructiv și profesionist la îmbunătățirea climatului de afaceri și a mediului investițional. Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România, a mulțumit astfel membrilor: “Mulțumim celor peste 600 de companii pentru colaborare, implicare și încredere. Doar lucrând împreună, formăm o comunitate puternică!”

 

Discuțiile AHK România s-au concentrat și pe biroul din Cluj-Napoca, AHK Transylvania Office. Dorim astfel să dăm un semnal pozitiv pentru investitorii germani, demonstrând că regiunea este atractivă, iar biroul AHK din Cluj va crea punți și va intensifica colaborarea pe plan local dintre mediul privat, cel administrativ și educațional. AHK Transylvania Office va aborda temele strategice ale AHK (dezvoltarea orașelor, învățământ profesional dual, tehnologii “verzi”, Curtea de Arbitraj, furnizori locali) în regiune, iar activitățile vor fi coordonate, începând din luna septembrie, de Vlad Tatu.

 


 

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK).

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. Pentru susținerea companiilor mici și mijlocii românești am inițiat portalul „marketplace romania”.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here