Cei mai mari zece beneficiari de subventii din agricultura, cu activitati atat in sectorul vegetal, cat si in cel zootehnic, au incasat anul trecut 30 de milioane de euro de la stat, informeaza Adevarul in editia online.

Beneficiarul celei mai mari subventii a fost SC Agricost SA, cumparata anul trecut de arabi. Agricost din judetul Braila a fost pe primul loc in topul subventiilor din agricultura acordate de stat, cu 9,18 milioane de euro, conform datelor transmise de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), citate de Agerpres.

In anul 2017, Agricost a incasat subventii in valoarea de 11,34 milioane de euro. Anul trecut, Agricost a fost preluata de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurentei autorizand tranzactia in iulie 2018. Compania activeaza in sectorul agricol, avand in concesiune de la statul roman circa 56.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare a Brailei.

Agricost are ca activitate principala cultivarea si comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase si alte culturi nepermanente, mai scrie Agerpres.

Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite isi desfasoara activitatea in domeniul productiei si comercializarii cu amanuntul a florilor si plantelor naturale, a materialului saditor pentru plante si pomi, a ingrasamintelor naturale si a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Topul subventiilor este completat de SC Intercereal SA din Ialomita, cu 4,7 milioane de euro, SC Maria Trading SRL din judetul Calarasi – 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomita – 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj – 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomita – 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomita – 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj – 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Calarasi – 1,77 milioane de euro si Agrinatura SRL din Teleroman – 1,67 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here