Vanzarile de carne de pasare ale companiei AGRICOLA Bacau au totalizat in volum, in 2018, 45.275 tone, cu 7,5% mai mult fata de anul precedent.

Cifra de afaceri inregistrata de Agricola International SA Bacau in 2018 este de aproximativ 463,757 mil. lei fata de 401,324 mil. lei in 2017 (+15,56%), in conditiile cresterii semnificative a vanzarilor de pui cu crestere lenta.

„Este rezultatul unei executii imbunatatite in operational, cu cresteri in vanzarea produselor diferentiatoare (Puiul Fericit) si a produselor cu valoare adaugata mai mare, care au condus la o apreciere a pretului mediu la produsele noastre. Vanzarile AGRICOLA de carne de pui au crescut in special prin cresterea ponderii produselor cu valoare adaugata mare sustinute de un brand puternic si o comunicare adecvata. As mentiona lansarea, in luna septembrie, a Cocoselului de Padure AGRICOLA, primul coquelet proaspat, crescut in Romania, care la sfarsitul anului atingea, conform masuratorilor de retail audit, o cota de piata de 23% in acest segment”, a declarat Grigore Horoi, presedintele AGRICOLA.

Grupul de firme AGRICOLA a inregistrat in 2018 o cifra totala de afaceri de aproximativ 737,223 mil. lei. La inceputul anului 2018, AGRICOLA a facut exit din afacerea COMCEREAL (cultivare terenuri agricole, trade si depozitare cereale). Eliminand cifra de afaceri COMCEREAL din cifra realizata in 2017 de intreg grupul de firme, cresterea in 2018 la nivelul Grupului este de 10,7% (dupa o crestere de 5% in 2017 fata de 2016).

Grigore Horoi – Presedinte AGRICOLA

„La inceputul anului trecut am iesit din afacerea COMCEREAL. Intr-o piata in continua dezvoltare si adaptare la cerintele tot mai exigente ale consumatorilor nu poti exista decat daca te aliniezi procesului de adaptare la schimbare si ridici performantele tale la cel mai inalt nivel al industrie in care operezi. Afacerea Grupului de firme AGRICOLA era si inca mai este foarte diversificata, prin urmare este dificil de procurat resursele care sa sustina cresterea tuturor liniilor de business, imbunatatirea performantelor pentru a fi competitive in raport cu firmele concurente pe industria sau activitatea speficica. In acest fel am ajuns la decizia de a inchide lantul de magazine AGRICOLA la finele anului trecut, care nu mai putea performa in conditiile concurentei agresive a companiilor multinationale specializate ce au atat resursele cat si competentele necesare pentru dezvoltare in zona de proximitate. Chiar si in acest context, Grupul AGRICOLA a crescut si are in continuare obiective de crestere a cifrei de afaceri, de crestere a locurilor de munca directe, dar si a celor sprijinite indirect la companiile partenere”, precizeaza Grigore Horoi.

La categoria mezeluri (obtinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 133.643 mil. lei, cu 7% mai mare decat in 2017 (124,843 mil. lei), in conditiile unei cresteri a volumelor vandute de 6,5%.

„Ne consolidam pozitia de lideri de piata in Romania la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul AGRICOLA este lider pe segmentul de crude uscate si lider detasat pentru cel mai cunoscut produs premium din Romania: Salamul de Sibiu, in total segment Salam de Sibiu comercializat pe piata interna.”, a declarat Grigore Horoi.

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, a inregistrat in 2018 fata de anul precedent vanzari mai mari cu cu 22%, in conditiile unei cresteri a volumelor comercializate de 12%.

„Am crescut sistematic aceasta categorie, motiv pentru care anul acesta facem o investitie ce depaseste 5,5 milioane euro, care practic dubleaza capacitatea de productie”, a precizat presedintele AGRICOLA.

La oua consum, produse la Avicola Lumina Constanta, s-a inregistrat o crestere cu 10,5% a cifrei de afaceri in 2016 (51,273 mil. lei), in conditiile in care compania a vandut 80,700 mil. oua.


O evolutie a afacerilor Grupului AGRICOLA in perioada ultimilor zece ani (2009-2018) arata astfel:

Carne de pui (Agricola International SA)
Volume = + 119%
Cifra de Afaceri = + 171%

Mezeluri (Salbac SA)
Volume = + 86%
Cifra de Afaceri = + 111%

Ready-Meals (Europrod SA)
Volume = + 155%
Cifra de Afaceri = + 275%

Oua pentru consum (Avicola Lumina SA)
Volume = + 34%
Cifra de Afaceri = + 57%

Cifra de afaceri a Grupului AGRICOLA a crescut cu 79% in 10 ani, de la 413,3 mil. lei in 2009, la aproximativ 737,3 mil. lei in 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here