Aproape oricine, indiferent ca este vorba despre o persoana care se informeaza permanent sau in general dezinteresata de ceea ce se intampla in actualitatea de zi cu zi, cu siguranta a auzit despre criptomonede. Fie ca informatia sa se limiteaza doar la cuvantul in sine, au cautat sa afle mai multe detalii despre acest subiect intr-o anumita masura controversat sau chiar deja le-au intuit utilitatea si se avanta in investitii cu valuta virtala, cert este ca au starnit o valva uriasa, impartind opinentii in doua tabere potrivnice, cei sceptici, respectiv cei optimisti.

Dar ce ii „mana in lupta” pe cei care fie privesc fenomenul acestor monede digitale, nebancare drept unul de moment, care se va consuma intr-un timp relativ scurt, dupa o ardere intensa si cei care ii intrevad, increzatori, un viitor extraordinar? Astfel, din tabara pesimistilor se numara cu siguranta si traditionalistii, cei care cred ca „ce-i in mana nu-i minciuna”, ca banul tiparit, palpabil, bun de de pus la saltea nu se va transforma niciodata intr-un element desuet, chiar daca sunt destui cei care ii propavaduiesc finalul de mai mult timp, primul pas fiind facut de mult timp, odata cu aparitia cardurilor bancare, si acestea la inceput privite cu oarecare neincredere.

De asemenea, fie din convingere sau doar de teama de a nu fi detronate, companiile bancare se situeaza tot in tabara celor care nu vad ca fiind de durata evolutia spectaculoasa a . Tot cei care nu cred in viitorul lor isi argumenteaza reticenta prin consumul urias si costisitor de electricitate utilizat in tehnologia pe care se bazeaza functionarea acestora, respectiv criptarea, dar si pe caracterul lor eminamente speculativ.

La polul opus, categoria optimistilor intrevede in monedele virtuale una dintre cele mai puternice metode de plata ale viitorului, mizand si pe capacitatea acestora de a elimina intr-o masura mai mare posibilitatile de falsificare, siguranta sporita a tranzactiilor de acest tip, absenta intermedierilor si a controlului, a comisioanelor, dar si pe entuziasmul investitorilor, popularitatea in crestere a fenomenului, cu tot mai multi adepti, dornici sa isi incerce sansa prin intermediul acestora.

Dincolo de toate acestea, ca in orice alte tranzactii, dar mai cu seama in unele extrem de noi si cu multe necunoscute, asa cum sunt cele cu criptomonede, sunt obligatorii informarile detaliate in acest sens, recomandari sincere de la cei care sunt deja implicati in asemenea operatiuni, un plan de investitii temeinic, strategii bine gandite si luarea in calcul a posibilitatii de a pierde mai mult decat a castiga, asa cum arata regulile nescrise, dominate de hazardul speculatiilor.

 

CryptoCoin.pro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here