Techcelerator, un nou program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie, își începe activitatea. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiții de capital de risc recent lansat în România.

 

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi câte 25.000€ pentru o participație de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari șanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiție, de până la 75.000€, convertibilă în acțiuni în startup-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech și altele.

 

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martieTechcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

 

Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita întâlniri între startup-urile participante și potențiali investitori și parteneri de afaceri cu ajutorul cărora firmele la început de drum își pot testa produsele sau încheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potențial de creștere vor continua să fie monitorizate de către GapMinder și vor fi luate în considerare pentru runde ulterioare de finanțare de tip seed.  

 

Techcelerator este un program nou, dar avem în spate experiența dobândită anterior, în programe de accelerare similare. Doi Parteneri din GapMinder sunt dintre cei care au fondat cu patru ani în urmă două acceleratoare cunoscute, RICAP (în București) și SprintPoint (în Cluj-Napoca). Iar membrii echipei Techcelerator au experiență internațională în susținerea antreprenoriatului, au lucrat în acceleratoare de afaceri din Europa și au fost parte din echipele celor două acceleratoare locale amintite.

 

Ingredientul cel mai important care aduce noutate este că suntem primul program de accelerare din România  în care startup-urile primesc și finanțare, pe lângă celelalte beneficii de accelerare și accesul la rețele extinse de contacte. Toate acestea vor transforma rapid startup-urile participante de la nivelul de proiect la cel de afacere bine închegată”, a declarat Cristian Dascălu, Partener Accelerare, GapMinder.

 

Techcelerator este un program ideal pentru cei care vor să își dezvolte o afacere cu potențial internațional. Oferim pentru prima dată finanțare tuturor startup-urilor selectate pentru dezvoltarea produsului sau serviciului propus. În același timp, am pregătit un program intens de mentorat în timpul căruia fondatorii și echipele lor vor lucra cu experți din industriile relevante pentru business-ul lor”  a spus Cristina Țoncu, Manager Techcelerator.

 

Startup-urile interesate să participe la prima rundă a programului pot aplica până la data de 11 martie 2018 pe www.techcelerator.ro . În program sunt invitate să aplice atât companii, cât și persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare care își vor înregistra firma dacă vor fi selectate în program.

 

Asistența pentru crearea și structurarea managementului și consultanță în privința fondului de investiții de capital de risc GapMinder și Techcelerator a fost asigurată de casa de avocatură Stratulat Albulescu Attorneys at Law.

 

***

 

Contact: info@techcelerator.ro

Website: www.techcelerator.ro

 

 

Despre GapMinder
GapMinder
este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare. GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Despre RICAP

RICAP (Romanian Innovation Commercialization Assistance Program) a fost fondat în București de către profesioniști în consultanță în management și suporteri ai ecosistemului local de startup-uri. Scopul său principal a fost de a sprijini tehnologiile bazate pe cercetare și inovare și de a susține potențialul ridicat al rezultatelor cercetării locale prin construirea strategiei lor de comercializare pe piața internațională. RICAP are 48 de companii alumni care au fost sprijinite în 3 serii de accelerare.

 

 

 

 

Despre SprintPoint

SprintPoint a fost fondat în Cluj-Napoca, în jurul comunității ClujHUB. Scopul său a fost de a deveni un liant între startup-urile de succes locale și acceleratoarele și investitorii internaționali. Până acum, SprintPoint a susținut două serii de startup-uri.

 

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este

principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri

structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare

din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

 

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investiții menite să răspundă

nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here