• 16 echipe din 7 centre universitare din ţară s-au confruntat în prima etapă a competiţiei studenţeşti Energy Challenge 2018;
  • Miza competiției: o săptămână de training la Energy Challenge Academy pentru echipele finaliste și premii de circa 7000 de euro pentru primele clasate;

 

Începutul anului a însemnat emoţie dar şi ambiţia de a ajunge în etapa finală pentru cele 16 echipe care s-au înscris la ediţia 2018 a competiţiei Energy Challenge. În total 38 de studenţi – din ani de studiu diferiţi – din centrele universitare Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad, Braşov şi Oradea au avut ocazia de a-şi expune în faţa unui juriu exigent ideile inovative și propunerile de proiecte din domeniul eficienței energetice, energiei verzi și digitalizării.

 

Juriul, format din specialiști în domeniul energiei, a analizat şi a notat fiecare proiect în parte, punctând în mod deosebit gradul de inovare precum şi potenţialul real de materializare şi aplicabilitate a ideilor formulate. A fost punctată de asemenea originalitatea iniţiativelor studenţeşti dar şi dezinvoltura şi pasiunea cu care acestea au fost prezentate.

 

Astfel echipele finaliste şi proiectele propuse sunt:

  • Energon – Regândirea panourilor fotovoltaice
  • Lumos – Produs pentru reducerea consumului electric
  • RV TEAM – Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei
  • Green skylines – Acoperişurile verzi ale oraşului
  • Power2Go – Rucsacul energetic   
  • EONsmart – Aplicaţie care integrează servicii tehnice
  • Energydrop – Micro-hidrocentrala electrică portabilă
  • For a better future – Revoluţionarea sistemului educaţional        
  • I.T – Maşina de teren electrică

 

Echipele finaliste vor beneficia în perioada 26 februarie – 2 martie a.c., de o săptămână de training pe teme de Resurse Umane și dezvoltarea proiectelor, în cadrul Energy Challenge Academy de la Târgu Mureş, şi se califică pentru  marea finală care va avea loc în luna aprilie, tot la Târgu Mureș.

 

Premiile pentru această ediţie sunt în valoare totală de circa 7000 de euro.

 

Notă:

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei.

 

Competiția debutat în 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Din 2017 competiţia se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

 

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Petru Maior din Tg. Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești.

Asociațiile studențești partenere: ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj Napoca.

 

 

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România

 

Despre E.ON România

 

E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi. În ultimii 11 ani, E.ON a investit în România peste 1,4 miliarde de euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here