Sindicatul german UFO al personalului de bord Lufthansa a anuntat ca o greva va fi declansata in viitorul apropiat, dupa esecul ultimelor negocieri care s-au concentrat pe marirea salariilor.

Responsabilul sindical pentru negocieri, Dirk Vogelsang, nu a precizat cand va fi declansata actiunea sociala, dar a exclus o greva de marti. Intreruperi temporare ale lucrului sunt prevazute in scurt timp si „o greva pe termen nelimitat este in pregatire”.

Mai mult de 18.000 de stewardese si stewarzi lucreaza la bordul avioanelor Lufthansa, iar UFO sustine ca peste doua treimi dintre ei sunt membrii sai.

In aprilie, UFO a cerut o crestere a salariilor de 5 la suta in 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie acest an, dupa trei ani de stagnare. Lufthansa nu a dat pana acum detalii despre ceea ce este pregatita sa acorde.

Sindicatul respinge, de asemenea, ferm utilizarea personalului interimar in avioanele Lufthansa, ceea ce compania a inceput sa faca din iunie la Berlin si vrea sa extinda pe viitor intr-o filiala regionala remodelata.

Confruntata, precum intregul sector aerian european, cu o concurenta dura si cu o explozie a preturilor carburantului, Lufthansa intentioneaza sa pastreze pana la capat planul de economisire anuntat la inceputul anului, care trebuie sa-i permita ameliorarea rezultatului sau operational de 1,5 miliarde de euro pe an de acum pana la sfarsitul lui 2014, in raport cu sfarsitul lui 2011.

De la intreruperea lucrului pentru mai multe ore in doua reprize in ianuarie 2009, personalul de bord al companiei Lufthansa nu a mai facut nicio greva. Actiunea din 2009 a cauzat companiei un deficit in valoare de zeci de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here