ambulancePana la sfarsitul lui 2011 vor exista servicii SMURD in toate judetele Romaniei, in prezent fiind facute demersuri pentru realizarea acestora in ultimele sase judete, printre care Salaj, Covasna, Tulcea si Gorj, a anuntat, vineri, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.Subsecretarul de stat a spus, cu ocazia aniversarii a trei ani de existenta a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Bucuresti, ca pe langa extinderea la nivel national al serviciilor SMURD, un alt obiectiv al Ministerului Sanatatii vizeaza suplimentarea echipajelor existente atat in cadrul serviciilor de ambulanta cat si ale Serviciului.

„in prezent exista 240 de echipaje SMURD si intentionam suplimentare cu inca 50 de echipaje noi. Cu toate acestea, deficitul este destul de mare, de aproximativ 100-200 de echipaje, atat la ambulanta cat si la SMURD”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, in baza contractului-cadru vor fi achizitionate sase elicoptere usoare medicalizate, licitatia pentru achizitia acestora urmand sa aiba loc in luna iunie.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a inceput achizitia unor echipamente in premiera pentru accidente nucleare, iar acestea vor exista in fiecare judet, avand importanta atat in detectarea substantelor radioactive cat si in decontaminarea zonei, a declarat, cu aceasta ocazie, colonelul Marcel Lucaciu, seful IGSU.

El a precizat ca este vorba de masini chimice, biologice, radiologice si nucleare care au o componenta importanta in detectarea substantelor radioactive si decontaminarea zonelor. Fiecare judet va avea o astfel de masina si, de asemenea, vor exista sapte laboratoare de specialitate, a precizat Lucaciu.

Cu ocazia aniversarii a trei ani de existenta a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Bucuresti a fost prezentat un scurt bilant al evenimentelor la care au participat echipajele SMURD.

Interventiile la care este solicitat SMURD Bucuresti includ toate urgentele ce pun in pericol imediat viata unei persoane, printre care accidente rutiere, explozii, accidente de munca sau casnice, stari de inconstienta, stop cardiorespirator, suspiciuni de infarct, insuficiente respiratorii acute si accidente cu victime multiple. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here